divendres, 25 de juliol del 2008

El poder d'un somriure


El cap de setmana passat vaig participar amb la meva Coral, al concert participatiu del Càrmina Burana a l'Auditori de Barcelona, sota la direcció de EIJI OUE (japonès d'Hiroshima), l'actual director titular de l'OBC.
Al primer "bona tarda!" de l'assaig amb ell, se'm va posar a la butxaca. Les indicacions de com volia aquest o aquell fragment eren amb un gest clar i concís, la música estava dins seu i l'expressava amb tot el seu cos, movent les cames portant el ritme, ballant, balancejant-se, amb sons que semblaven guturals... i el que més em va arribar: el somriure captivador ple de complicitat i alegria que incitava, motivava i seduïa. Quin home! Quina expressió de l'energia vital! Força de juventut! Jo n'hi feia 35 d'anys... segons el seu web, 51!!
I aquest efecte no el va exercir només sobre mi! Pràcticament tots els participants (més de 400) aplaudint i xiulant encantats amb el seu "saber fer" engrescador. "Enjoy, enjoy!!" ens deia. El dia del concert en acabar quan sortia a la plaça de l'Auditori, era ovacionat per la gent. Jo no havia vist aquesta reacció amb cap altre director de l'OBC (n'he conegut tres més)...

En aquest enllaç podeu veure fragments de l'assaig i del concert:
http://uk.youtube.com/watch?v=zbPBAhKPOD0