dissabte, 19 d’abril del 2008

Fira de la Terra

Avui i demà hi ha a Barcelona la Fira per la Terra. Més informació en aquest enllaç www.diadelaterra.org/page.php?chapter=&isSubchapter=true

divendres, 18 d’abril del 2008

Frase d'avui

Allò important no és "el que" vivim sinó "com" ho vivim

dijous, 17 d’abril del 2008

Canviar el món

Quàntes vegades ens hem esgarrifat per successos que veiem per la tele o els diaris, de violacions de tota mena, abusos, desgràcies, guerres i altres que passen pel món. I això no s'atura; sembla que com més va, pitjor.
Normalment la nostra reacció és el rebuig, la queixa cap a les administracions públiques o governs per què hi facin alguna cosa per arreglar-ho, i realment tot això em sembla lícit i necessari però no és tot el que hi podem fer. Crec que hi ha un punt important a tenir en compte: nosaltres mateixos.
Penso que el nucli primordial per què el mon canviï comença en el nostre interior, per la nostra vida del dia a dia, per com reaccionem davant alguna cosa o algú que ens molesta o altera el nostre equilibri emocional.
I un pas important a donar, és fer-nos conscients d'aquestes reaccions mitjançant l'observació dels nostres pensaments, de què passa pel nostre cap, sense jutjar-ho, i incrementar l'escolta del que ens diu el cor. Així de senzill...

diumenge, 13 d’abril del 2008

Frase d'avui

La única manera de conocer a una persona o cualquier otra cosa del llamado mundo externo, es a través de sentir tu cuerpo. Todo el cosmos se experimenta a través de sensaciones en el cuerpo.
Living This Moment, Sutras For Instant Enlightenment

dimecres, 9 d’abril del 2008

Què és el Shiatsu?

Hi ha força persones que quan senten la paraula "Shiatsu" es pregunten: "I això què ès?"
Doncs imagina't estirat/da còmodament a terra sobre un futó (matalàs japonès) i portant roba còmoda i que el terapeuta de Shiatsu vagi fent pressió amb les mans, dits... de manera més suau o més enèrgica a diversos punts del teu cos, o bé et faci estiraments o mobilitzacions.
Els efectes poden ser diversos: des d'una sensació de lleugeresa a la desaparició del dolor, passant per sentir una gran relaxació, entre d'altres. No obstant, tot això es dóna a un nivell, podriem dir, superficial, doncs a nivell profund (perquè el Shiatsu és molt profund) actúa com de "desembussador" dels meridians (circuits d'energia), permetent que aquesta energia (el chi), circuli lliurament armonitzant i equilibrant els processos vitals del nostre cos, alhora que potencia la capacitat d'autocuració que tots portem dintre i ens posa en contacte amb el nostre propi cos ajudant-nos a prendre'n consciència.

dilluns, 7 d’abril del 2008

Estrena

En un dia com aquest s'estrena aquest blog.
M'agradarà que sigui un espai per compartir activitats, experiències, idees, frases... que impulsin a anar "fent camí"...