dilluns, 12 de maig del 2008

Reacció al dolor

En una sessió de Shiatsu hi ha molts moments en que apareix el dolor degut a la pressió a punts del cos que són sensibles a aquest, encara que sigui momentani, doncs al deixar de fer-hi pressió el dolor desapareix produïnt alhora una lliberació d'aquest. En el moment de sentir aquest dolor, cada persona té una resposta diferent que va lligada a la manera en que ens relacionem amb la vida.
Algúns al experimentar qualsevol situació dolorosa no donem cap mostra evident del que sentim; o perquè estem tan acostumats a patir, que per nosaltres això és el més normal del món, o perquè ens sentim tant "soferts" que tenim clar que no ens pensem queixar el més mínim, o potser per por al que pensaran... Aquestes reaccions (la majoria de les vegades inconscients) a les situacions que la vida ens porta, es queden dins el cos, es guarden en el dipòsit de les emocions retingudes transformant-se en dolor repartit per diverses parts del cos.
D'altres, davant una mateixa situació responem amb una queixa, rebutjant o no acceptant el que ens passa doncs no volem viure aquesta situació. Les experiències viscudes passen deixant un rastre de frustració, d'enuig, ràbia o tristesa, registres que el cos també emmagatzema en forma de dolor o disfuncions.
També podriem viure la situació adonant-nos o sent conscients del que vivim i sentim: dolor, ràbia, tristesa, ens neguem a viure-ho; i com que això és el que hi ha i no ho podem canviar, si no hi posem resistència, si permetem que hi sigui (perquè segur que té algún sentit), ho expressem i respirem a fons, el més probable és que la situació es faci més portable, alhora que treiem de l'experiència una lliçó que ens ajuda a anar fent camí...